Amalie Laulund Trudsø: Koordinater – om ung rastløshet og byens poesi

Danske Amalie Laulund Trudsø (f. 1988) debuterte i januar med boken Koordinater. Undertittelen er Københavnertekster, og alle de 60 korte tekstene har fått navn etter en gate i den danske hovedstaden. Jeg-fortelleren er en ung kvinne som flytter til København for å studere. Det handler om kjæresteforhold, fester, flytting og barndomsminner, alt med byen som stemningsskapende bakgrunnsbilde. Laulund Trudsø, som studerer dansk og retorikk, har selv uttalt at boken skildrer hennes egen opplevelse av møtet med København, hvordan det er å flytte dit og “kun kende Strøget, og så pludselig cykle rundt og finde ud af, hvor de enkelte gader er. Byen går fra at være et abstrakt kort til at blive konkret. Et nyt hjem”. Kortprosasamlingen har fått mye positiv omtale i Danmark. Her er min anmeldelse av boken.

Legg inn en kommentar Avbryt svar