Josefine Klougart: Om mørke – lysende vakkert om kjærligheten og naturen

En utforskende stil, fokus på språk og utradisjonell omgang med romanformen kjennetegner danske Josefine Klougart (f. 1985) som i løpet av få år har markert seg som en sentral forfatter innenfor den nordiske samtidslitteraturen. Hun debuterte  i 2010 med romanen Stigninger og Fald som hun ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for. I 2011 utkom Hallerne, og i 2013 ble hun nok en gang nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Én af os sover (2012). I desember 2013 kom hennes fjerde roman, og for Klougart handler det nok en gang om å se verden som den er med et poetisk og følsomt blikk. I den stemningsmettede Om mørke er det mørket i kjærligheten og naturen hun observerer. Her kan du lese min anmeldese av boken som absolutt ikke bare preges av mørke, for en rekke vakre bilder lyser opp i teksten, som de hvite hestene og de glitrende blå bokstavene gjør det på dens sorte omslag.

Legg inn en kommentarAvbryt svar