Om

Tilbakemeldinger fra forfattere

Jeg hadde to redaktørgjennomganger med Kristin da jeg skrev Sterk og fri. Jeg opplevde at Kristin fulgte meg og manus godt opp. Hun svarte på det jeg hadde av spørsmål som fersk forfatter og gjorde det lille ekstra for å løfte manus. Jeg var kjempefornøyd med samarbeidet og kommer til å velge Kristin igjen i arbedet med en ny eventuell bok.

Hanne Smukkestad, forfatter av Sterk og fri

I arbeidet med romanen min var Kristin ein svært kompetent og oppmuntrande rettleiar. Ho gjekk djupt inn i stoffet, og merka seg detaljar i endringane mine for kvar gong. Viss eg tok for mykje Møllers tran, fekk ho meg på sporet igjen utan å ta motet frå meg, og der karakterane var for slappe, hjalp ho meg til å forstå kva som skulle til for å gjera dei interessante. Ho forstod “stemma” mi og kva eg prøvde å formidla. Eg brukar svært gjerne Kristin igjen!

Elin Styve, forfatter av Sikkert ein klemmefamilie

Forfattere og kunstnere kan bli blinde på sitt eget stoff. Særlig debutanter som meg kan spore av. Bokprosjektet mitt var svært omfangsrikt i tillegg. Jeg visste ikke hvor mye jeg trengte redaktør for Kristin Delås kom inn i prosessen. Hun ga meg ingen falske forhåpninger om at boka ville komme i mål.

Kristins faglige innsikt skinner igjennom og skaper tillitt. Hennes fremste egenskaper som redaktør, er å være streng uten å drepe, vise vei uten egentlig å løfte en finger og å motivere en til å stryke avsnitt som en har slitt blod for å få til. Jeg opplevde at hun trodde på romanen min og ville den vel. Jeg vil gjerne anbefale Kristins redaktørtjenester. Når jeg skal skrive min neste roman, vil jeg spørre om hun kan være redaktør også denne gang!   

Mette Brantzeg, forfatter av Tabu, Maijas odyssé

“Lidenskapen for litteratur og språk er gjennomgående i mitt arbeid. Jeg tar forfatterdrømmen på alvor, og hos meg er manuset ditt i trygge hender.”

Bøker jeg har jobbet med

Redaktør for Tabu. Maijas odyssé (roman) av Mette Brantzeg.

Redaktør for Skyggebarn (biografi) av Eli Therese Gran.

Redaktør for Sterk og fri (sakprosa) av Hanne Smukkestad.

Redaktør for Voksendommen (sakprosa) av Bente Egenberg.

Redaktør for Mandagsengel (roman) av Heidi Raae.

Redaktør for Se deg over skuldra (roman) av Ola Fadnes.

Redaktør for Lev av din livsoppgave (sakprosa)
av Mayka Brevik.

Redaktør for Stjernestøv for parforholdet (sakprosa)
av Tonje Hoff.

Manuskonsulent
(2011-)
Konsulentuttalelser for forlag. Oppdragsgivere: Juritzen, Aschehoug, Bazar, Panta. Vurdering av engelske og norske manus, skjønnlitteratur og sakprosa.

Bokverket
(2014-)
Driver firmaet Bokverket som tilbyr tjenester til forlag og private kunder. Manusuttalelser, redaktørgjennomgang, registerarbeid. Oppdragsgivere: Panta, Bazar, Cappelen Damm, Nor. Private kunder som ønsker å gi ut bok på forlag eller publisere selv.

Manuskonsulent og redaktør for BoldBooks.no
(2018-)
Manusutttalelser, manusutvikling, redaktørgjennomgang. Sjangre: Romaner, noveller, lyrikk, sakprosa.

Cand. philol. med hovedfag i nordisk språk og litteratur. Universitetet i Oslo

Historie. Grunnfag. Høgskulen i Volda

Arkivkunnskap. Årsenhet. Universitet i Oslo

Kurs:

Kulturjournalistikk (Høyskolen i Oslo og Akershus).

Svensk språk og litteratur (Stockholms universitet).

Seminar i litterære teknikker (Cappelen Damm).

Leselederkurs i metoden Shared Reading (Litteratur for alle).

Profilbilder: Studio S – Silje Holter