Sommerlesning: Herfra til virkeligheten

Herfra til virkeligheten. Lesninger i 00-tallets litteratur. analyserer Ane Farsethås, litteraturkritiker og redaksjonssjef for kultur i Morgenbladet, verk av Abo Rasul, Trude Marstein, Carl Frode Tiller, Jon Fosse, Hanne Ørstavik, Thure Erik Lund og Karl Ove Knausgård. I bokens tre hoveddeler, ”Labyrinter”, ”På sporet av den tapte Gud” og ”Ute av verden”, reflekterer hun over tendenser som har preget den norske skjønnlitteraturen de siste ti årene. Karl Ove Knausgårds forfatterskap er viet nærmere hundre sider under kapitteloverskriften ”Til kamp mot uvirkeligheten”. Dette virker som en interessant bok for alle som er opptatt av norsk samtidslitteratur. For en som i tillegg har Marstein og Ørstavik blant sine favorittforfattere og som også er i ferd med å avslutte Min Kamp. Sjette bok, er det i alle fall en bok å få med seg. God sommerlesning!

2 kommentarer om “Sommerlesning: Herfra til virkeligheten

  1. Takk for fint innlegg. Det inspirerer meg til videre lesing. Drøm/illusjon vs virkelighet er det store spørsmålet i litteraturen (og livet), og det er spennende å oppleve hvordan de forskjellige forfatterne angriper det. Er du med i FB- siden Kvinners bøker – bøker om og av kvinner? Hvis ikke, så er det kanskje noe for deg?

Legg inn en kommentar Avbryt svar